Is dit hetzelfde als online scheiden?

Zeker niet. Kijk uit met online scheiden, daar zitten veel risico’s aan. Jullie gaan immers niet voor niets uit elkaar. Vaak is er sprake van ongelijkheid omdat een van beiden veel meer kijk heeft op de financiën, omdat een van beiden veel meer last heeft van emoties of omdat een van beiden zich schuldig voelt of bang is dat hij of zij de kinderen straks niet meer ziet. Bij een online scheiding leiden die (soms onbewuste) gevoelens tot regelingen waar je later spijt van krijgt. Die mensen krijg ik dan in mijn advocatenpraktijk, waarna helaas alsnog een vechtscheiding volgt, omdat een van beiden zich flink belazerd voelt. Alleen voor mensen die nog geen jaar bij elkaar zijn, geen kinderen hebben en geen eigen bedrijf/veel vermogen is online scheiden een optie.

Slimmer Scheiden is een online cursus Voorbereiden van je scheiding. Met Slimmer Scheiden bereid je zelf alle gevolgen van je scheiding voor in 6 handige stappen. Met een map vol met alle stukken die nodig zijn voor de scheiding, de door jou zelf ingevulde overzichten en de globale berekeningen gaan jullie naar de vFAS advocaat-scheidingsmediator (zie www.verenigingFAS.n), of je deelt de stukken, ingevulde overzichten en berekeningen per Wetransfer met de mediator.

Juist omdat je al zo goed bent voorbereid, heb je zelf al van tevoren goed na kunnen denken over alle gevolgen van je scheiding. Je weet wat er geregeld moet worden en hebt nagedacht over wat jij een redelijke regeling zou vinden. Jullie hebben allebei alle informatie gelezen en de vele praktische tips uit 25 jaar praktijkervaring. Dat helpt allemaal bij een beter verloop van de mediation. Als alle benodigde informatie al op tafel ligt, voorkomt dat escalatie.  De mediator kan doen waar hij/zij goed in is, namelijk jullie begeleiden bij het verbeteren van jullie communicatie en bij het bereiken van een totale oplossing. Zo zijn jullie niet meer tijd en geld kwijt aan de mediation dan nodig is en kunnen jullie samen een nieuwe start maken als ouders van jullie kinderen.

Recent Posts